Coronaproof

Hilversum, 25 februari 2021  

Betreft: aangifte op afstand 

Beste klant, 

In verband met de maatregelen door corona zal ik de belastingaangiftes op afstand doen. Hier zal ik uitleggen hoe dat verloopt. 

Machtiging 

Via DigiD vraag ik een machtigingscode aan. Voor de aanvraag heb ik uw burgerservicenummer en geboortedatum nodig. De machtigingscode is alleen geldig voor de Inkomstenbelasting. Daarnaast kan ik daarmee inloggen in de berichtenbox van  MijnOverheid om belastingaanslagen of beschikkingen van de Toeslagen in te zien. Ook kan ik een aparte machtigingscode aanvragen voor MijnToeslagen. Op de brief die u ontvangt per post met de activatiecode staat dat de machtiging door mij (N.A. Nomikos) is aangevraagd. Het kan ook zijn dat de Belastingdienst automatisch een machtigingscode heeft gestuurd, omdat er vorig jaar een machtigingscode is aangevraagd. Kunt u de ontvangen machtigingscode(s) aan mij mailen, doorbellen via sms zenden of via WhatsApp sturen. Een foto van de machtigingscode sturen kan ook. Als ik de code heb ontvangen, activeer ik de machtiging. Daarover krijgt u weer bericht van DigiD. Deze brief hoef ik niet te hebben. 

De code is vier jaar geldig. Soms geldt de code voor een specifiek belastingjaar. Maar ik vraag de code vanaf nu voor alle belastingjaren aan. Ik kan dan voorgaande jaren inzien en ik hoef niet elk jaar opnieuw codes aan te vragen/activeren. Deze machtiging is ook voor vier jaar geldig. U kunt elke machtiging altijd intrekken op https://machtigen.digid.nl/ Overigens is de machtiging alleen geldig voor de belastingaangifte, berichtenbox MijnOverheid en Toeslagen. Dus niet voor andere instanties zoals UWV, DUO, Pensioenfonds etc. 

Gegevens 

Vanaf 1 maart kan ik inloggen met de machtiging op Mijn Belastingdienst. Ik kan dan zien welke gegevens ik nodig heb. Dit geef ik door aan u. Denk aan jaaropgaves, bankoverzichten, hypotheekrenteoverzicht. U kunt deze gegevens per post sturen of per mail. Ook kunt u een goede foto per WhatsApp sturen. Kijk ook of er niks ontbreekt. Voor een overzicht van de gegeven: lees ook mijn brief Gegevens voor de Belastingaangifte h

Belafspraak 

Nadat ik de gegevens heb ontvangen maak ik de belastingaangifte in orde. Dan maak ik ook een belafspraak met u. Dat kan via de telefoon, maar als het mogelijk is kan dat ook via Zoom. Het voordeel hiervan is dat u ook kunt meekijken. Maar via de telefoon kan dus ook. Ik neem de aangifte dan door en vul deze indien nodig aan. Vervolgens verstuur ik de  aangifte naar de belastingdienst. Een kopie van de aangifte en de factuur verstuur ik vervolgens via mail of per post naar u toe. Neem de aangifte goed door en neem contact met me op als er iets niets klopt, vergeten is of als u vragen heeft. 

Aanslag 

Als u een aanslag krijgt van de Belastingdienst dan hoeft u alleen contact met me op te nemen als deze aanslag afwijkt van de aangifte. Neem altijd zo snel  mogelijk contact met me op als u een brief krijgt dat de Belastingdienst het voornemen heeft af te wijken van de aangifte. Stuur mij een kopie en hou altijd het origineel zelf. 

Mocht u vragen bel of mail mij. Ook als u sommige gegevens niet kan vinden, vraag mij dan u te helpen. Lees over de benodigde gegevens mijn andere brief. 

Vriendelijke groet, 

Nikita Nomikos 

Delta Belastingadvies 

Minckelersstraat 80 

1223 LH Hilversum 

nikita@deltabelastingadvies.nl 

06-20182188 

035-6850016 

Delta Belastingadvies is geregistreerd in het Register Belastingadviseurs  www.rb.nl